Danish Crown haalt sluiting slachterij Ringsted naar voren

Danish Crown sluit het slachthuis in het Deense Ringsted vier weken eerder, om overcapaciteit bij de andere varkensslachterijen te voorkomen. De laatste varkens worden er daarom niet pas in september geslacht, maar al op 14 augustus.

Danish+Crown+haalt+sluiting+slachterij+Ringsted+naar+voren
© Danish Crown

De nog lagere aanvoer van vleesvarkens dan al was ingeschat, ligt ten grondslag aan de vergroegde sluiting van de slachterij. De drie overblijvende varkensslachterijen van Danish Crown hebben de capaciteit om het inlandse varkensaanbod te verwerken.

Danish Crown gaat dus eerder afscheid nemen van de medewerkers van de locatie in Ringsted. Sommigen zullen bij een van de andere slachtlocaties in Horsens, Herning of Blans aan de slag gaan. Anderen krijgen de taak om de dan gestopte slachterij in Ringsted schoon te maken.


Sluiting komt te vroeg

Voor de medewerkers die het bedrijf gaan verlaten en hebben gekozen voor een omscholingstraject, komt de sluiting te vroeg. Ook al worden ze die vier weken doorbetaald. Daarom geeft Danish Crown aan de arbeidsbemiddeling te versnellen. Zo wordt in de loop van juli een banenbeurs georganiseerd.

Verder hebben zich inmiddels ruim vijftig bedrijven bij de vleesverwerker gemeld die aangeven werk te hebben voor een deel van de ontslagen medewerkers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer