Wiersma toch in debat met Kamer over mestbeleid

Landbouwminister Femke Wiersma gaat vandaag (donderdag) toch met de Tweede Kamer in debat over de mestcrisis. Afgelopen nacht stuurde ze een Kamerbrief waarin ze die geste deed.

Wiersma+toch+in+debat+met+Kamer+over+mestbeleid
© Dirk Hol

Een daaropvolgend voorstel van GroenLinks-PvdA en SGP om het debat om het debat donderdag alsnog te voeren, kreeg steun van VVD, NSC, D66, BBB, CDA, SP, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en Volt.

Opvallend is de steun van de drie coalitiepartijen. Die blokkeerden woensdag nog een debat over het mestbeleid. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas wilde daarmee de nieuwe minister van haar partij in bescherming nemen.

Het argument daarvoor was dat Wiersma nog onvoldoende was voorbereid op het debat. Ook zou haar aanwezigheid in de plenaire zaal vereist zijn in verband met het debat over de regeringsverklaring. Na afloop van dat debat liet de landbouwminister aan het ANP weten dat ze wel was voorbereid op het mestdebat. 'Als het had plaatsgevonden, had ik daar gewoon aan deelgenomen.'


Voor het reces

Oppositieleden reageerden woensdag woedend op het op het laatste moment afblazen van het debat. Het debat was juist deze week nog ingepland om nog voor het reces dat vrijdag ingaat met de minister van gedachten te wisselen. Het reces duurt tot 2 september. Partijen willen nog voordat het uitrijdseizoen afloopt weten hoe de minister een mestcrisis wil afwenden. Mest mag uiterlijk tot en met half september worden uitgereden.

Het debat over het mestbeleid begint vanmiddag om 13 uur en is hier online live te volgen. Er is vier uur voor uitgetrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer