Consultatie geopend voor biologische, pony- en paardenmest

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt een wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet voor die biologische landbouwers een uitzondering biedt op de mestverwerkingsplicht. De publieke consultatie daarvoor staat open tot 1 augustus 2024.

Consultatie+geopend+voor+biologische%2C+pony%2D+en+paardenmest
© Koos van der Spek

Met de voorgestelde regeling wordt de uitzondering op de mestverwerkingsplicht voor biologische landbouwers verruimd. Biologische landbouwers die gebruikmaken van de uitzondering en hun mest afvoeren naar andere biologische landbouwers, worden vrijgesteld van de verplichting de mest in hetzelfde kalenderjaar af te voeren.

De wijziging is van belang voor biologische veehouders en veehouders in omschakeling naar een biologische productiewijze. Voor deze boeren betekent dit een verlaging van de regeldruk. Deze consultatie vindt u hier.


Vervoer substraatbereider

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft nog een consultatie geopend voor een wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet. Met de voorgestelde regeling wordt het vervoer van pony- en paardenmest naar een substraatbereider en het vervoer van meststoffen per pijpleiding verruimd. Daarnaast worden er extra reststoffen die positief zijn beoordeeld door de Commissie van Deskundigen Meststoffenwet, toegevoegd en aangepast in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet. Hierdoor kunnen deze extra reststoffen als meststof of covergistingsmateriaal worden gebruikt.

Deze consultatie, die op 2 augustus 2024 sluit, vindt u hier. Bij een consultatie kan iedereen online en schriftelijk reageren op een voorgestelde wetswijziging of nieuwe wet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer