College Boer met Jan Duijndam: 'Ik ben geen boer maar landschapsbeheerder'

In een nieuwe aflevering van College Boer is multifunctionele boer Jan Duijndam te gast. Ook al ziet hij zichzelf meer als landschapsbeheerder. 'Dat mijn 450 koeien melk en vlees produceren, is een mooie neventak.' Hij gaat in gesprek met studenten van Hogeschool Inholland Delft.

'Ik beheer 300 hectare land en daarvoor bestaat het bedrijf. Om zoveel gewas weg te laten eten, heb ik 450 beesten nodig. En dat die melk en vlees produceren, is een heel mooie neventak', zegt Duijndam.

Maar daar blijft het niet bij. De ondernemer heeft ook een slagerij, bakkerij, boerderijwinkel, webshop en een eigen zuivellijn. Dit doet hij samen met zijn vrouw, veertig personeelsleden en vijftig hulpboeren vanuit de zorgboerderij.


College Boer is een live-event waarin studenten onder leiding van moderator en Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo aan een gastboer hun vragen kunnen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als televisie-uitzending en podcast. Deze aflevering met Coen van den Bighelaar is opgenomen bij Aeres Hogeschool in Dronten. Bekijk alle uitzendingen op nieuweoogst.nl/collegeboer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer