Tuinbouwbedrijf mag zich officieel hofleverancier noemen

Hofland Flowering Plants kreeg vrijdag het predicaat hofleverancier uitgereikt bij de viering van het 125-jarig bestaan van de plantenkweker in Naaldwijk.

Tuinbouwbedrijf+mag+zich+officieel+hofleverancier+noemen
© Hofland Flowering Plants

Lococommissaris van de Koning in Zuid-Holland Meindert Stolk reikte in aanwezigheid van burgemeester Bouke Arends de oorkonde uit aan de familie Hofland. Frans Hofland, derde generatie en inmiddels 91 jaar, onthulde het bijbehorende wapenschild. Hofland Flowering Plants is het eerste Westlandse glastuinbouwbedrijf dat het koninklijk wapen mag voeren met de toevoeging 'Bij koninklijke beschikking hofleverancier'.

Het familiebedrijf werd in 1899 opgericht. Eerst met de teelt van fruit door oprichter Jan Hofland. Later kwamen daar cactussen, tomaten en komkommers voor in de plaats en werd het bedrijf geleid door achtereenvolgens Goos senior Hofland, Frans Hofland, Goos junior Hofland en Peter Hofland.


Investeren in duurzame teelt

Tegenwoordig teelt Hofland Flowering Plants bijna jaarrond lidcactussen, aangevuld met de voorjaarsproducten dianthus, calibrachoa, argyranthemum en checkies. De bedrijfsleiding ligt nu in handen van Annemiek en Frank Hofland. Zij behoren tot de vijfde generatie. Hofland Flowering Plants investeert in duurzame teeltmethoden, zonder aardgas en op basis van biologische gewasbescherming.

Met de uitreiking van het predicaat hofleverancier wordt volgens Stolk en Arends 125-jarig vakmanschap bekroond. In Nederland zijn er ongeveer 720 bedrijven die zich hofleverancier mogen noemen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een bedrijf minimaal honderd jaar bestaan. De onderscheiding is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. De koning kan het recht tot het voeren van het koninklijk wapen toekennen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer