Oud-Kamerlid Weverling beoogd VVD-gedeputeerde Zuid-Holland

De Statenfractie van de VVD in Zuid-Holland draagt Arne Weverling voor als nieuwe gedeputeerde. Hij wordt de opvolger van Jeannette Baljeu, die is gekozen in het Europees Parlement. Weverling was van 2017 tot 2021 lid van de Tweede Kamer met onder meer tuinbouw, visserij en voedsel in zijn pakket.

Oud%2DKamerlid+Weverling+beoogd+VVD%2Dgedeputeerde+Zuid%2DHolland
© Dirk Hol

Weverling is nu nog fractievoorzitter van de Zuid-Hollandse VVD. In het College van Gedeputeerde Staten neemt hij de portefeuille van Baljeu over. Daarin zit de transitie van haven en industrie, water, bodem, klimaatadaptatie, luchtvaart, coördinatie van de nationale omgevingsvisie Novex en bestuurlijke overleggen met het Rijk over leefomgeving en het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

'Ik ben dankbaar en vereerd dat ik word voorgedragen als bestuurder van provincie Zuid-Holland', zegt Weverling. 'Het zijn boeiende en uitdagende onderwerpen waar ik mijn schouders onder mag zetten. Een mooie combinatie van het vergroenen van een belangrijk deel van onze economie en het verder verbeteren van de leefbaarheid van onze provincie.'


Bestuursfuncties

Weverling groeide op in het Westland als zoon van een hovenier. Voor zijn politieke carrière had hij vijftien jaar lang een eigen communicatiebureau dat hij verkocht voor een overstap naar het openbaar bestuur. Van 2009-2017 was Weverling wethouder in de gemeente Westland. Momenteel is hij bestuurder van het World Horti Center en eigenaar van strategisch bureau Awesome Affairs dat brancheverenigingen, maatschappelijke organisaties en overheden begeleidt.

Als Provinciale Staten positief besluiten over zijn kandidatuur, wordt Weverling in de Statenvergadering van juli geïnstalleerd als gedeputeerde. De VVD-fractie maakt begin juli bekend wie zijn opvolger is als fractievoorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer