Haagse Oogst-podcast: Protesten en mestmarkt werpen schaduw over begrotingsdebat

Boerenprotesten wierpen hun schaduw over het debat over de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In deze Haagse Oogst-podcast vertellen Nieuwe Oogst-redacteuren Tys Hallema, René Bouwmeester en Peter Smit wat hen het meest is opgevallen.

Zo was er tijdens het debat een botsing tussen de Kamerleden Harm Holman (NSC) en Caroline van der Plas (BBB). Eerstgenoemde stelde een 'gepaste kleine krimp' van de veestapel voor om het mestprobleem op te lossen.

Op zijn beurt heeft demissionair landbouwminister Piet Adema maar weinig instrumenten om op korte termijn de druk van de mestmarkt te verlichten. Hij ziet zijn missie om met een landbouwvisie te komen mislukt door de val van het kabinet. In Brussel leiden de boerenprotesten wel tot versoepelingen in het landbouwbeleid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer