FloraHolland gebruikt nieuwe herfinanciering voor duurzaamheidsdoelen

Royal FloraHolland heeft deze week overeenstemming bereikt met een bankensyndicaat bestaande uit ABN Amro, ING en Rabobank over een herfinanciering van 210 miljoen euro.

FloraHolland+gebruikt+nieuwe+herfinanciering+voor+duurzaamheidsdoelen
© Job Hiddink

Volgens de afzetcoöperatie biedt de herfinanciering de komende jaren voldoende financiële ruimte om investeringen te doen in verdere verduurzaming, vastgoed en de dagelijkse dienstverlening. FloraHolland meldt dat er voor het eerst in zijn geschiedenis een link is tussen de financiering en de gestelde duurzaamheidsdoelen.

De kredietverstrekking van drie banken toont volgens FloraHolland dat er vertrouwen is in de uitgestippelde strategie en in de rol van de coöperatie bij de verduurzaming van de sierteeltsector. De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar met de mogelijkheid om voor twee jaar te verlengen.

Met deze financiering kan FloraHolland de komende jaren uitvoering geven aan strategische trajecten zoals investeringen in het digitale platform Floriday en de realisatie van nieuw vastgoed op het bedrijventerrein Aalsmeer-Oost. De investeringen in duurzaamheid hebben betrekking op verduurzaming van vastgoed tot initiatieven om de sector te verduurzamen. Daarnaast dient de financiering voor het opvangen van schommelingen in liquiditeit in de bedrijfsvoering.


Handelingsruimte om te investeren

In een reactie meldt CFO David van Mechelen van FloraHolland trots te zijn op het vertrouwen van de banken. 'Deze herfinanciering geeft ons de handelingsruimte om te investeren in ons digitale en fysieke platform en in de logistieke hubs. Dit komt direct ten goede aan de dienstverlening aan onze leden en andere klanten. Daarnaast stelt het ons in staat om een belangrijke stap te zetten op weg naar een CO2-neutraal FloraHolland.'

Namens de drie banken, die samen ruimte geven voor het krediet, geeft relatiemanager Ton van Adrichem van ING een verklaring voor het verstrekken van de nieuwe, verruimde financiering. 'Wij zijn graag bereid om de operationele activiteiten van FloraHolland te ondersteunen die betrekking hebben op het verduurzamen van het vastgoed. Dit geeft volgens ons een mooie stimulans aan de verdere verduurzaming van de sierteeltsector als geheel.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer