Beoogd landbouwminister Femke Wiersma: 'Niet iedereen tevreden stellen'

De beoogde minister van Landbouw Femke Wiersma (BBB) is zich ervan bewust dat ze verantwoordelijk wordt voor een ingewikkeld dossier. 'In het algemeen denk ik dat we nooit iedereen helemaal tevreden kunnen maken. Dat is gewoon de realiteit waar we in leven.'

Wiersma sprak dinsdagmiddag met formateur Richard van Zwol en de beoogde premier Dick Schoof. Het hele ministerie van Landbouw komt 'in handen' van BoerBurgerBeweging (BBB). Naast Wiersma, die officieel minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) wordt, neemt BBB'er Jean Rummenie het staatssecretariaat op zich.

De landbouwportefeuille is een ingewikkelde, omdat de stikstofuitstoot nog steeds omlaag moet. Ook wordt vanaf verschillende kanten aangedrongen op vergroening van de agrarische sector. 'Wij gaan er straks vol enthousiasme tegenaan', houdt Wiersma vol. 'Er ligt een heel goed hoofdlijnenakkoord.' De nieuwe kabinetsploeg gaat daar volgens haar 'met veel energie' aan werken.


Vuist maken in Brussel

Om de wensen van de nieuwe coalitie in vervulling te laten gaan, moet Wiersma ook flink wat gedaan krijgen in Brussel. In haar partij ging het vaak over de vuist waarmee het kabinet op tafel zou moeten slaan in Europees verband, hoewel ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas erkende dat vooral het investeren in goede contacten van belang is.

'Ik denk dat diplomatie én met de vuist op tafel slaan instrumenten zijn die je nodig hebt', antwoordt Wiersma op vragen hierover. Zelf verwacht ze een goede diplomaat te zijn. 'Ik denk dat ik dat wel kan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer