Melkveehouder Guido Frijns is blij dat mais nog in zakken zit

Biologisch melkveehouder Guido Frijns uit het Limburgse Reijmerstok heeft nog niet alle mais kunnen zaaien. Door de vele regen is hij later dan andere jaren.

Frijns is deelnemer aan het maismeetnet van Nieuwe Oogst. Hij is blij dat hij nog niet alle mais heeft gezaaid. 'Ik heb het gelukkig nog in de zakken zitten. Ik had het misschien kunnen zaaien, maar omdat we biologisch zijn, had ik problemen gekregen met de mechanische onkruidbestrijding.'

Inmiddels is de helft van de mais gezaaid. De rest hoopt de melkveehouder deze week te doen. 'Wij zaaien nooit voor 10 mei. Ik heb ook al vaker in juni gezaaid', zegt Frijns. 'Ons maiszaad is niet ontsmet tegen kiemschimmels. Toen we een keer wel te vroeg waren, is alles gaan rotten en hebben we eind juni alles opnieuw moeten zaaien. Ik maak me dus nu niet veel zorgen, want veel hangt nu af hoe het najaar gaat worden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer