Eerste mais gezaaid bij melkveehouder Corné Rommens: 'Hoog tijd!'

Bij Maismeetnet-deelnemer Corné Rommens in het Noord-Brabantse Hoeven is de eerste mais gezaaid. 'Normaal beginnen we rond 20 april. Er was al geploegd en het is redelijk droge zandgrond. Een mooi zaaibed.'

Rommens hoopt op goede weersomstandigheden, zodat hij de ondergrondse leiding dit jaar niet hoeft in te zetten. 'Ik probeer vroeg te zaaien om een goede start en lengte te hebben voordat het te droog wordt. Maar door een nat voorjaar verschuift alles. Vorig jaar moesten we beregenen.' Volgende week wordt rietzwenk gezaaid. 'Vorig jaar was het te droog en kwam het rietzwenk niet op.'

De Brabantse melkveehouder werkt samen met een akkerbouwer in de buurt. 'We rouleren land en hij neemt mest af. Twee vliegen in een klap!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer