Koppert Cress wint geschil over gratis gezonde lunch voor medewerkers

Tuinbouwbedrijf Koppert Cress is door de Hoge Raad in het gelijk gesteld in een langlopend geschil met de Belastingdienst. De zaak draaide om het verstrekken van een gratis gezonde lunch voor de 250 medewerkers van het bedrijf.

Koppert+Cress+wint+geschil+over+gratis+gezonde+lunch+voor+medewerkers
© Koppert Cress

Het bedrijf besloot jaren geleden om medewerkers dagelijks een gratis lunch aan te bieden, samengesteld door een diëtist en in lijn met de schijf van vijf. In 2017 droeg Koppert Cress loonheffing af over de lunches, maar daartegen ging het bedrijf in beroep. Volgens het Westlandse tuinbouwbedrijf is de lunch onderdeel van verplichtingen volgens de Arbowet en valt daardoor onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen.

In het bedrijfsrestaurant Rob & Bob, een samenwerking tussen Rob Baan (Koppert Cress) en Bob Hutten (Hutten Catering) worden geen ongezonde opties aangeboden, maar juist gezonde maaltijden. 'Om de overgang van frisdrank naar fruitwater en van frituur naar groenterijke maaltijden te vergemakkelijken', zoals het bedrijf het zelf verwoordt.

De Hoge Raad heeft Koppert Cress nu in het gelijk gesteld na eerdere beslissingen in het nadeel van het bedrijf door het hof en de rechtbank. Koppert Cress krijgt de loonheffing terug van de fiscus.

Eigenaar Rob Baan van Koppert Cress zegt euforisch te zijn met de uitspraak van de Hoge Raad. 'Gezond verstand blijkt doorslaggevend: een gezonde lunch. Baanbrekend voor werkgevers en werknemers in Nederland', zegt hij. 'Gezonde medewerkers vormen de kern van een gezond bedrijf. Ons doel is dat al onze medewerkers gezond hun pensioen kunnen halen. Jarenlang hebben we met afgrijzen de meegebrachte lunches van onze medewerkers geobserveerd, vaak bestaande uit cola en een roze koek.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer