Krappere tarwebalans geeft markt impuls

De afgelopen twee weken zijn de noteringen voor tarwe op de wereldmarkt met 40 tot 50 euro per ton gestegen.

Krappere+tarwebalans+geeft+markt+impuls
© Marcel Berendsen

De Matif in Parijs noteerde afgelopen week maximaal 258 euro per ton voor maaltarwe op levering in september 2024. Aan het begin van deze maand werd voor hetzelfde contract nog een prijsindicatie van 205 euro per ton afgegeven. De stijging van de tarwenoteringen lijkt een gevolg van de krappere tarwebalans voor het seizoen 2024-2025 die het Amerikaanse landbouwministerie USDA vorige week voorspelde.


Verder melden onder meer analisten van Rabobank en ook RVO in het weekbericht granen dat er zorgen zijn over de groeiomstandigheden voor tarwe in Rusland. Mogelijk heeft dat een negatieve invloed op de uiteindelijke tarweproductie in het land. Daartegenover staat dat USDA voor de belangrijkste teeltgebieden in de Verenigde Staten uitstekende groeicondities meldt voor zowel wintertarwe als zomertarwe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer