Misstanden bij Gosschalk waren al langer bekend

De misstanden bij slachterij Gosschalk waren al eerder bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De slachterij kreeg boetes en waarschuwingen, maar werd niet gesloten. Dat meldt De Stentor op basis van opgevraagde documenten.

Misstanden+bij+Gosschalk+waren+al+langer+bekend
© Koos Groenewold

Volgens de krant gaat het onder meer om misstanden als het geven van stroomstoten aan kalveren, het niet goed verdoven van varkens voor het slachten en het leveren van met salmonella besmet vlees waardoor negentien Nederlanders ziek werden. De misstanden waren al bekend voordat undercoverbeelden over de misstanden online werden gezet.

Volgens een woordvoerder van de NVWA werd opgetreden tegen de slachterij met boetes en waarschuwingen. De misstanden die bij Gosschalk werden geconstateerd, zijn reden geweest voor het huidige aangescherpte beleid. Dit houdt in dat een slachterij na drie overtredingen wordt gesloten.

Slachterij Gosschalk slacht inmiddels geen varkens meer, maar alleen nog vleeskalveren. Het bedrijf is daarnaast overgenomen door Fuite.

Lees het complete artikel in De Stentor.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer