Fuite wil slachterij Gosschalk overnemen

Gebroeders Fuite uit Genemuiden heeft de intentie om de Gelderse slachterij Gosschalk uit Epe over te nemen. Na het afketsen van de koop door de VanDrie Group lijkt het Overijsselse mengvoerbedrijf, met ook een eigen kalverintegratie, nu een serieuze gegadigde te zijn.

Fuite+wil+slachterij+Gosschalk+overnemen
© Koos Groenewold

Slachterij Gosschalk verkeert in geldnood en Fuite zou het willen overnemen. Volgens directeur Koop Fuite is het overnameproces nog pril en kan hij om die reden nog geen details delen. 'Wij willen graag zo transparant mogelijk zijn en ik besef mij dat wij ook de goodwill van de sector nodig hebben om dit initiatief te laten slagen. Het zou jammer zijn als wij op een later tijdstip weer moeten terugkomen op zaken die ik nu communiceer. We willen transparant zijn, maar ook zorgvuldig.'


Een intentieverklaring werd eind januari nog getekend tussen Gosschalk en de VanDrie Group. Als gevolg van een recent faillissement van een grote Deense afnemer van Gosschalk ontstond bij de exportslachterij een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group wilde niet met financiële middelen over de brug komen om dit probleem op te lossen.


Slachterijen

Mogelijk wil Fuite wel met een oplossing komen voor dit probleem. Voor het familiebedrijf uit Genemuiden lijkt het geen onlogische stap om Gosschalk over te nemen. Het bedrijf heeft al een kalfsvleesintegratie die betrekking heeft op de inkoop van nuchter kalveren (MKD-driehoek), ontwikkeling van kalvermelk (Liprovit) tot aan het slachten en verkopen van kalfsvlees (FuiteVeal). Fuite presenteert zich als een 'totale partner' in de witvleessector.

Fuite kocht eerder al slachterij Beernink in het Twentse Oldenzaal met een capaciteit om 1.500 kalveren per week te slachten. Gebrs. Fuite is opgericht in 1906 en is sindsdien een familiebedrijf waarin meerdere generaties actief zijn. Bij Gosschalk worden naast runderen ook varkens geslacht. Hoe het met die tak verder gaat, is ook nog niet bekendgemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer