VanDrie trekt handen af van noodlijdend Gosschalk

De VanDrie Group neemt geen meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. uit het Gelderse Epe. Een intentieverklaring voor de verwerving van dit belang is ontbonden door de exportslachterij. Dat gebeurde nadat een Deense afnemer van Gosschalk failliet werd verklaard.

VanDrie+trekt+handen+af+van+noodlijdend+Gosschalk
© Twan Wiermans

Door dit faillissement ontstaat een acuut liquiditeitsprobleem bij de slachterij, meldt de VanDrie Group. Die wilde niet met extra geld over de brug komen om dit probleem op te lossen. Het liquiditeitsprobleem komt mede doordat Gosschalk kapitaal in de failliete Deense afnemer had zitten.


Volgens de VanDrie Group is er nog geen goedkeuring verleend door de mededingingsautoriteit en is het overnameonderzoek nog niet afgerond. Dat is voor de kalverintegratie mede reden om nu de hand op de knip te houden. Daarop heeft Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. de intentieverklaring opgezegd.


De intentieverklaring werd eind januari getekend, omdat beide bedrijven goede mogelijkheden zagen om slachterij Gosschalk verder te ontwikkelen. De slachterij belandde in zwaar weer nadat Varkens in Nood undercoverbeelden toonde van vermeende wantoestanden. Daarop is de slachterij van runderen en varkens ook tijdelijk door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gesloten en liet een aantal afnemers hun dieren elders slachten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer