Startdatum verlengde weidegang uitgesteld en aanvraag verlengd

De uiterste datum om te starten met weiden is voor dit jaar verplaatst van 15 mei naar 1 juni voor veehouders die deelnemen aan de eco-activiteit verlengde weidegang. Dit heeft Stichting Weidegang besloten in overleg met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanmelden voor de eco-activiteit kan nog tot en met vrijdag 17 mei.

Startdatum+verlengde+weidegang+uitgesteld+en+aanvraag+verlengd
© Job Hiddink

De startdatum is uitgesteld door het extreem natte voorjaar. Voor een groep melkveehouders is het nog niet verantwoord om te starten met het weiden van melkkoeien. De latere startdatum heeft geen consequenties voor het aantal dagen en uren weidegang dat moet worden gerealiseerd. Dit blijft tenminste 120 dagen en 1.500 uur voor de eco-activiteit categorie 1 en tenminste 120 dagen en 2.500 uur voor categorie 2.

Melkveehouders kunnen zich nog tot en met 17 mei aanmelden voor de verlengde weidegang in de Gecombineerde opgave. Om deel te kunnen nemen is dubbele aanmelding nodig; zowel in de Gecombineerde opgave als bij Qlip.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer