Koeien naar buiten bij Zuivelboerderij IJsseloord

Bij Zuivelboerderij IJsseloord in het Gelderse Arnhem gingen afgelopen weekend de koeien weer naar buiten. Tussen de mensen door staken 180 koeien de weg over. 'We plannen dit altijd enkele weken van tevoren en dat is een hele strijd', lacht melkveehouder Bart Lubbers. 'Mijn vader vindt het soms veel te vroeg of veel te laat, maar dit jaar komt het goed uit.'

Lubbers maakt er altijd een evenement van. Daar komen steeds meer belangstellenden op af. 'Het wordt elk jaar gekker. De mensen vinden het fantastisch. Ze krijgen er blijkbaar zelf ook voorjaarskriebels van.'

Ergens in de loop van de dag gaan de koeien weer naar binnen. 'Het is een spannend voorjaar. Het was nat, maar de percelen zijn aardig opgedroogd. Op sommige percelen konden we nog niet veel', zegt de melkveehouder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer