Weidekalender GLB nog niet op schema, andere weideregistratie kan

Veel ondernemers die in het kader van de ecoregeling van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) kozen voor weidegang, hebben nog geen weidekalender ontvangen. Wie toch al weidegang toepast, moet dit op een andere manier registreren, meldt Countus. Achteraf registreren is niet mogelijk.

Weidekalender+GLB+nog+niet+op+schema%2C+andere+weideregistratie+kan
© Job Hiddink

Nico Stokman van Countus ziet dat er meerdere vragen zijn binnengekomen over het nog ontbreken van de digitale weidekalender. Melkveehouders die niet aan zuivelconcern Royal FrieslandCampina leveren, kunnen hun weide-uren invullen in Z-net, zoals ze dat gewend zijn. Ze krijgen geen aparte aanmeldpagina van Qlip.

Voor de leden-melkveehouders van FrieslandCampina is die Z-net-pagina er nog niet. Deze melkveehouders kunnen hun uren registreren op hun vertrouwde weidekalender op Melkweb. Zodra de Z-net pagina gereed is, worden die uren automatisch doorgezet naar Z-net en gaan ze dus niet verloren.

Woordvoerder Arjan Bom van QLip, die in deze een uitvoerende functie heeft, verwacht dat het probleem eind deze week is verholpen en dat de melkveehouders via de zuivelkanalen worden geïnformeerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer