Vaccineren tegen blauwtong van start

Het vaccin tegen blauwtong kwam maandagochtend binnen bij dierenarts Margit Groenevelt. Ze ging gelijk van start, hier in het Drentse Nieuw-Schoonebeek. Binnenkort zal er genoeg vaccin beschikbaar zijn en kan het merendeel van de schapen worden beschermd, voordat een echt grote uitbraak zich aandient.

'Er komt snel weer zoveel nieuw vaccin, dat we waarschijnlijk binnen vier of vijf weken de meeste schapen hebben gevaccineerd tegen blauwtong. De dieren hebben maar één dosis nodig. Ze zijn beschermd na een paar weken waarin ze weerstand hebben opgebouwd', legt Groenevelt uit. 

De dierenarts is bewust voor de eerste klinische verschijnselen begonnen met vaccineren. 'Dit is de manier om een drama zoals vorig jaar te voorkomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer