Fruittelers beschermen bloesem tegen nachtvorst

Fruittelers zijn in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april vroeg uit bed gegaan vanwege de nachtvorst. Bij kersenteler Van Capel in Kesteren werden de vuurpotten aangezet om de kou te verjagen. 'We willen de kersenbloesem beschermen, daarom hebben we vanochtend ongeveer vijfhonderd potten aangestoken', vertelt Michelle van Capel.

Telers van appels en peren moesten hun beregeningsinstallatie aanzetten. Volgens Thomas de Vree van VreeFruit uit Dodewaard kwam de vorst toch vrij onverwacht. 'We hebben de installatie om 3 uur vannacht aangezet. De meeste bloesem is er al af en dan kunnen ze nog minder vorst verdragen.'

Het is nu erg nat in de boomgaard. De Vree heeft dit jaar wel pech, met drie keer hagel, een nat voorjaar en nu nachtvorst. 'Het is afgrijselijk nat. Het is zo nat in de boomgaarden dat de eenden er kunnen zwemmen', lacht De Vree. 'De keuze is of de boel laten bevriezen of nog natter maken. En als het straks weer droger is, dan ben je het snel vergeten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer