Streekbestuurders maken kennis met laserwieder in Duin- en Bollenstreek

Statenleden van provincie Zuid-Holland, wethouders van de Bollenstreekgemeenten, vertegenwoordigers van Hoogheemraadschap van Rijnland en andere partijen lieten zich vrijdag bijpraten over de agrarische sector tijdens een veldbezoek in de Duin- en Bollenstreek.

Streekbestuurders+maken+kennis+met+laserwieder+in+Duin%2D+en+Bollenstreek
© Eigen Foto

Het bezoek vond plaats op uitnodiging van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en LTO Noord-afdeling Duin- en Bollenstreek. In totaal gingen ruim veertig genodigden de boer op, langs plekken die een beeld geven van de diversiteit aan agrarische bedrijven in de streek: veehouderij, bollenteelt, vaste planten en toerisme.

Het gezelschap maakte stops bij het demoveld van de Bollenjongens, Gebr. Rotteveel, Fa. A.T. Zeestraten en bracht een bezoek aan Tulip Experience Amsterdam. Ook stopte de delegatie bij de mogelijke locatie voor het winnen van aardwarmte.


Laserwieder

De agrariërs in de streek lieten zien hoe ze werken aan duurzaamheid, natuurinclusiviteit, biodiversiteit, de Kaderrichtlijn Water en het terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Ook toonden ze innovaties zoals de ziekzoekrobot Theo, die gericht zieke tulpen kan behandelen, en de laserwieder die met laser onkruid tussen het gewas verwijdert.

Ook sprak het gezelschap met agrariërs over maatschappelijke opgaven, zoals woningbouw. 'Bollenjongen' Ruben de Groot wees op voldoende plekken die niet (meer) geschikt zijn als bollengrond en in aanmerking komen als mogelijk bouwgrond. Hij riep de bestuurders op in gesprek te gaan met de agrariërs die mogelijkheden zien in de streek om woningen te bouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer