Haagse Oogst: Nieuwe Tweede Kamer debatteert over landbouwbegroting

De Tweede Kamer debatteert deze week over de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor 2024. In deze Haagse Oogst-podcast blikken de Nieuwe Oogst-redacteuren Tys Hallema, Jasper Schel en Peter Smit vooruit op het debat.

De nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer zorgt voor een andere meerderheid die zal proberen in de LNV-begroting eigen prioriteiten te stellen. Daarnaast hebben de ministers Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) en Piet Adema (LNV) zelf ook voorstellen ingebracht.

Verder bepreken we in deze podcast de lobby die minister Adema in Brussel voert voor een versnelde toelating van kunstmestvervangers (renure) uit dierlijke mest. Op de lange termijn kan dat voor verlichting van de overvolle mestmarkt zorgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer