Veredelaar Dümmen Orange verkoopt orchideeënbusiness

Dümmen Orange heeft een akkoord bereikt met het businessmanagementteam over de verkoop van de wereldwijde orchideeënbusiness van de sierteeltveredelaar. Sinds 1 april worden alle orchideeënactiviteiten wereldwijd, inclusief veredeling, vermeerdering en verkoop, onafhankelijk voortgezet onder de merknaam Sogo.

Veredelaar+D%C3%BCmmen+Orange+verkoopt+orchidee%C3%ABnbusiness
© Thierry Schut

Met deze managementbuy-out, ofwel het uitkopen van een bedrijfsonderdeel door het zittende management, geeft Dümmen Orange zijn strategische heroriëntatie verder vorm. De stap komt kort na de recente verkoop van de anthuriumproductie in Nederland, waarmee Dümmen Orange zijn activiteiten verder stroomlijnt en meer focust op markten waar het na eigen zeggen al sterke posities heeft.


Sogo was eigendom van Dümmen Orange sinds 2017 en blijft zich bij de voortzetting van de orchideeënveredeling en -vermeerdering richten op het bedienen van kwekers, groothandelaren en detailhandelaren over de hele wereld. Het bedrijf heeft 330 medewerkers in dienst. Sogo heeft zijn basis in Taiwan. Directeur Dennis Hsiao gaat het nieuwe bedrijf leiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer