Dümmen Orange en Cacti Youngplants starten samenwerking

Dümmen Orange en Cacti Youngplants gaan exclusief samenwerken bij het produceren en vermarkten van Sticculents, ofwel succulenten. Binnen de samenwerking neemt Dümmen Orange de veredeling en productie voor rekening en verzorgt Cacti Youngplants de assemblage en commerciële activiteiten richting de markt.

D%C3%BCmmen+Orange+en+Cacti+Youngplants+starten+samenwerking
© Dümmen Orange

Sticculents zijn succulenten, zoals Echeveria, Haworthia en Crassula, die middels een gepatenteerde connector geschikt zijn voor verwerking in snijbloemcreaties. Het uitgangsmateriaal wordt door Dümmen Orange geleverd vanuit de productielocatie in Zimbabwe. 'Dit land kent een perfect klimaat voor de teelt van succulentenstekken en -planten', aldus managing director Freek Tromp van Dümmen Orange in een persbericht.

Volgens Tromp biedt de samenwerkingsovereenkomst Dümmen Orange ruimte om zich volledig te kunnen concentreren op de productie van dit uitgangsmateriaal. 'De stekken kunnen vervolgens worden afgeteeld als potplant of via Cacti Youngplants als Sticculents in de markt worden gezet', staat in het bericht.

Volgens oprichter Wander Tuinier van Cacti Youngplants is het marktpotentieel voor Sticculents enorm, vooral onder bloemisten en boeketterieën. 'Succulenten zijn al heel populair en die populariteit groeit nog steeds. Met het aanbieden van Sticculents verruimen we ons aanbod richting de markt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer