Documentaire: Veehouders versus de wolf

In de Nieuwe Oogst-documentaire Veehouders versus de wolf vertellen drie boeren over de maatregelen die ze hebben genomen om hun dieren te beschermen en de effecten daarvan. Duidelijk is dat de wolvenpopulatie harder groeit dan het beleid kan bijbenen.

Schapenhouder Marjoke Oenema legt uit dat ze haar vee momenteel binnenhoudt omdat de wolf een weg door het raster heeft gevonden. Schaapsherder Paul Aalbers gebruikt ook een wolfwerend raster en deelt zijn ervaringen met de twaalf kuddebeschermingshonden die hij heeft in het kader van een provinciale pilot.

Paardenhouder Arjan Staadegaard is al een jaar bezig met het afrasteren van 55 hectare. Hij heeft nog geen aanval meegemaakt en is druk bezig dit zo te houden. Want hoe gruwelijk een wolvenaanval eruit kan zien, laat wolvenschadetaxateur Carel Verplak zien. Hij krijgt een melding en Nieuwe Oogst gaat met hem mee naar de plek van het voorval.

Daarnaast geven wolvenconsulenten Jaap Mekel en Johan Wesselink tips over waar veehouders op kunnen letten. En wolvenexpert Leo Linnartz duidt het gedrag van de wolf ten opzichte van vee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer