Binnenkort bij Nieuwe Oogst: documentaire Veehouders versus de wolf

In de documentaire Veehouders versus de wolf laten verschillende veehouders zien welke maatregelen zij nemen om de wolf te weren en wat daar allemaal bij komt kijken.

Zo blijkt de 20.000 euro aan subsidie vaak niet toereikend en wordt de vele arbeid van het plaatsen van rasters niet vergoed. Welke maatregelen kun je als veehouder nemen? Hoe effectief zijn ze? En waar moet je op letten?

Drie veehouders vertellen welke maatregelen zij hebben genomen en hoe dat uitpakt. Hoe een aanval van de wolf eruit kan zien, wordt duidelijk wanneer wolvenschadetaxateur Carel Verplak een melding krijgt. Wolvenconsulenten Jaap Mekel en Johan Wesselink leggen uit wat je als veehouder kunt doen en waar je op moet letten. Het gedrag van de wolf ten opzichte van vee wordt geduid door wolvenexpert Leo Linnartz.

Veehouders versus de wolf is vanaf 28 maart te zien op Nieuweoogst.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer