Growers United opent nieuw pakstation voor paprika’s

Growers United heeft vrijdag 22 maart een nieuw pakstation voor paprika’s geopend in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Sinds deze week worden de blokpaprika’s van PapriCo op de nieuwe locatie gesorteerd en verwerkt.

Growers+United+opent+nieuw+pakstation+voor+paprika%E2%80%99s
© Growers United

Het pakstation beslaat 10.000 vierkante meter productieruimte en 840 vierkante meter kantoorruimte. Ook is het pand volledig voorzien van zonnepanelen. ‘Het productieproces is optimaal geautomatiseerd en staat midden in het productiegebied van de telers, gericht op korte logistieke ketens’, vertelt manager operations Mark Borst van Growers United.

Zaterdag 23 maart hield de coöperatie een open dag in het nieuwe pakstation. Zo’n vierhonderd mensen waren aanwezig. ‘De eerste mensen stonden zelfs al voor openingstijd voor de deur. We hebben veel enthousiaste reacties gekregen en vragen over de hypermoderne sorteer- en verpakkingsmachines in de hal’, aldus Borst.


Bestuurswijziging

Naast de opening van het nieuwe pakstation is deze week bekend geworden dat commercieel directeur Perry Dekkers afscheid neemt van de coöperatie. Zijn taken worden per 1 april 2024 overgenomen door algemeen directeur Kees de Kat. ‘Na ruim vijf jaar een grote bijdrage te hebben geleverd aan de groei van de organisatie is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière.’


Parallel met de aankondiging van het vertrek van Dekkers heeft het bestuur het beleid gericht op de toekomst van de coöperatie geëvalueerd en daaruit geconcludeerd en besloten dat Growers United terug zal gaan naar een tweehoofdige directie. Kees de Kat en Stefan van Vliet zullen samen met het senior managementteam de aansturing van de coöperatie ter hand nemen en uitvoering geven aan de door het bestuur uitgezette koers naar de toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer