Telersvereniging Growers United bestaat bijna tien jaar

Growers United in het Zuid-Hollandse Maasdijk bestaat 17 juni tien jaar. De telersvereniging is opgericht in 2013 om het rendement van telers te verbeteren door samenwerking in het vruchtgroentesegment.

Telersvereniging+Growers+United+bestaat+bijna+tien+jaar
© Growers United

Volgens coöperatievoorzitter Jack Groenewegen heeft Growers United zich in tien jaar tijd ontwikkeld van 'samenwerken naar samen ondernemen'. 'Ondernemende leden zijn dan ook cruciaal voor het functioneren als krachtige coöperatie.'

Growers United stond de afgelopen tien jaar in het teken van groei en ontwikkeling. De vereniging is door de autonome groei van eigen leden en het aantrekken van nieuwe leden uitgegroeid tot een grote vruchtgroenteproducent in Nederland. Bij de start in 2013 telde de coöperatie 35 bedrijven met in totaal 270 hectare. Anno 2023 zijn 37 bedrijven lid en beslaat het areaal 650 hectare.

Growers United werkt samen met partijen in Zuid-Europa en Noord-Afrika voor de jaarrondlevering van vruchtgroenten. Door te investeren in marktdata en kennis daarover is de telersvereniging steeds vaker kennispartner van serviceproviders en retailers.


De activiteiten van Growers United zijn gericht op het realiseren van een sterke positie voor de leden. Dit betreft bijvoorbeeld het ontwikkelprogramma Future Proof, coöperatie op aandelen, internationalisering, innovatie en versnelling en verduurzaming van de productie.

Een grote stap in de geschiedenis van de telerscoöperatie was de bouw van een gezamenlijke verpakkingshal en kantoor in Maasdijk in 2020. Daarnaast is dit jaar de bouw van een nieuw verpakkingsbedrijf voor blokpaprika's in Zwaagdijk gerealiseerd. Verder zijn er dit jaar bestuurlijke vernieuwingen doorgevoerd binnen de organisatie. Growers United heeft vijf merken onder haar hoede.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer