Nieuwe voorzitter voor Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt

De 32-jarige Conner Pelgrim uit Westernieland is de nieuwe voorzitter van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK). De akkerbouwer en teeltadviseur is de opvolger van Jarno Rietema die na vier bestuursjaren afzwaait.

Nieuwe+voorzitter+voor+Gronings+Agrarisch+Jongeren+Kontakt
© GrAJK

Rietema nam maandag afscheid tijdens de algemene ledenvergadering van het GrAJK. 'Er is niet veel veranderd de afgelopen vier als je PAS-melder of interimmer bent. Wel put ik veel vertrouwen uit de nieuwe uitgezette koers van onze provincie. Ons motto is altijd: 'Wij boeren in Groningen' en dit zullen we nog een tijd volhouden', zei hij in zijn afscheidsspeech.

Pelgrim ziet een heldere koers voor de Groningse agrarische jongeren. 'De afgelopen jaren is er ontzettend veel op ons afgekomen. Het is en blijft van groot belang om de stem van de jonge boer te laten horen. Het aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en innovatieve karakter van de agrarische jongeren kan veel oplossingen bieden. De politiek is aan zet om dit karakter ook te gaan vertonen. Ik ben blij met het vertrouwen en wil me vol inzetten de komende jaren.'

Behalve uit Pelgrim bestaat het bestuur van het GrAJK nu uit akkerbouwers Evelien Drenth (vicevoorzitter), Jan Bulle, Annegré Smits en Lidian Bruining van den Berg alsmede melkveehouders Timon Romme en Leon Vonck. Het GrAJK telt ruim zeshonderd leden en heeft zeven lokale afdelingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer