POAH! Volvo BM 800

Deze week in POAH!: de Volvo BM 800 van Zepp Verbakel in het Zeeuwse Kamperland. De trekker komt uit 1974 en heeft 105 pk. ‘Dit is een bonk degelijkheid met een kenmerkend rauw zes-cilindergeluid en dat is prachtig’, vertelt Verbakel. ‘Ik wilde eerst een Ford Majoor, maar mijn vader wilde alleen helpen sleutelen aan een Volvo. Toen heb ik toch maar eerst een Bolinder 350 gekocht en later deze.’

Verbakel gebruikt de trekker vooral voor het hakselen van mais. ‘Hij is gemaakt om te werken, dus dat doe ik er dan ook mee.’

POAH! is een serie waarin de trekker centraal staat. Dat kan een bijzonder nieuw exemplaar zijn, een zeldzame oldtimer of een speciale uitvoering. Elke zaterdag om 10 uur plaatsen wij een nieuwe aflevering. Wilt u ook met uw trekker in deze rubriek? Meld u dan aan via redactie@nieuweoogst.nl. Fan van POAH! en op zoek naar een echt collector's item? Bezoek dan eens onze POAH!-shop.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer