POAH! Guldner G30S

Deze week in POAH!: de Guldner G30S van Jozef Elzinga in het Groningse Opende. De trekker uit 1965 heeft 30 pk en is een snelloper, daardoor loopt hij 33 kilometer per uur. ‘De motor is luchtgekoeld en er zit een mooi geluid in.’

Elzinga gebruikt de trekker hobbymatig op het land en voor het vervoer van de hottub. ‘Die hebben we zelf gebouwd van een oude mesttank. Met de vriendengroep zitten we er af en toe in met een biertje erbij.’ Zijn droomtrekker is het niet. ‘Dat is een Unimog, maar die is nogal duur.’

POAH! is een serie waarin de trekker centraal staat. Dat kan een bijzonder nieuw exemplaar zijn, een zeldzame oldtimer of een speciale uitvoering. Elke zaterdag om 10 uur plaatsen wij een nieuwe aflevering. Wilt u ook met uw trekker in deze rubriek? Meld u dan aan via redactie@nieuweoogst.nl. Fan van POAH! en op zoek naar een echt collector's item? Bezoek dan eens onze POAH!-shop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer