Avebe ontvangt 1,4 miljoen euro voor project rond aardappelzetmeel

Royal Avebe ontvangt samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vanuit de Europese Unie ruim 1,4 miljoen euro aan subsidie. Het geld komt uit het Just Transition Fund en is bedoeld voor het project Fibers. Dit project richt zich op de productie van duurzame, gezonde (voedings)producten op basis van zetmeel.

Avebe+ontvangt+1%2C4+miljoen+euro+voor+project+rond+aardappelzetmeel
© Huisman Media

Aardappelzetmeel is volgens de twee partijen een belangrijk ingrediënt voor plantaardige voeding, zoals plantaardige roomkaas, kwark en yoghurt. Binnen het project worden zetmeelderivaten ontwikkeld op basis van de enzymtechnologie CarbExplore Research. Hierbij wordt gelet op gezondheidsvoordelen en textuur.

‘We letten er bijvoorbeeld op dat plantaardige kwark vetarm is, maar wel een rijke en romige smaak heeft’, meldt Marc Laus, technology officer product & applications bij Avebe, in een persbericht. ‘We merken dat er steeds meer aandacht is voor voeding op basis van duurzame plantaardige ingrediënten. Voor Avebe is het belangrijk om te blijven innoveren en verduurzamen.’

Met de opgedane kennis vanuit het project Fibers kan de aardappelcoöperatie ook haar groene zetmeelportfolio (Etenia) vergroten. ‘Uniek is dat we daarbij kijken naar de positieve gezondheidseffecten van deze zetmeelderivaten op maag en darmen.' Paul de Vos van het UMCG zal dit onderzoek uitvoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer