Xsires gaat verder als merk onder CRV

Fokkerijorganisatie Xsires wordt onderdeel van fokkerijorganisatie CRV. Dat hebben beide organisaties bekendgemaakt. Daarbij gaat Xsires verder als merk onder de vlag van CRV. De huidige medewerkers van Xsires komen als kruisingsspecialisten bij CRV in dienst.

Xsires+gaat+verder+als+merk+onder+CRV
© CRV

Xsires werd in 2005 opgericht door Henk Schoonvelde en huidig directeur Hans Kerkhof (midden op de foto). Het bedrijf specialiseerde zich in het kruisen van melkvee. De oprichters meenden dat de melkveehouderij door nieuwe ontwikkelingen behoefte had aan een duurzamere koe. De overname gaat per 1 maart in.

'CRV is een partij met wereldwijde toegang tot de beste genetica', schrijft Kerkhof in een eigen bericht. 'In Nederland en Vlaanderen is een sterke positie opgebouwd in het Holstein-segment. Xsires vormt een goede aanvulling op het programma van CRV en Xsires krijgt door deze samenwerking toegang tot een nog breder geneticapakket.' De naam en ook het logo van Xsires blijven onder CRV bestaan.


Genetica-aanbod wordt samengevoegd

Op korte termijn wordt het genetica-aanbod van CRV en Xsires samengevoegd. 'Xsires heeft een mooie aanpak ontwikkeld voor veehouders die kiezen voor het kruisen van rassen', vindt Lammert Veenhuizen, directeur Nederland-Vlaanderen bij CRV. 'Het specialisme dat Xsires hierin heeft opgebouwd, is een prachtige aanvulling op de fokkerijexpertise en het stierenaanbod van CRV. Door deze overname kunnen wij veehouders met interesse voor kruisen nog beter bedienen.'

De bedrijven menen dat de klantgroepen van beide organisaties baat hebben bij het samengaan. De klanten van Xsires krijgen direct toegang tot stieren uit de fokprogramma's van CRV voor Fleckvieh, Holstein, Jersey, MRIJ en Belgisch witblauw. Klanten van CRV krijgen toegang tot stieren uit het aanbod van Xsires van de rassen Brown Swiss, Fleckvieh en Noors roodbont. De Xsires-aanpak voor het kruisen van rassen wordt het leidende kruisingsconcept binnen CRV.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer