Petitie tegen de wolf: 'Houd de wolf uit Nederland'

Veehouders zijn een petitie begonnen tegen de wolf. Die is door ruim 8.700 mensen ondertekend. De petitie gaat uiteindelijk naar de Tweede Kamer.

Petitie+tegen+de+wolf%3A+%27Houd+de+wolf+uit+Nederland%27
© Unsplash

'Houd de wolf uit Nederland. Nederland is te klein voor de wolf', luidt de petitie. Die is gestart door (hobby)veehouders, paardenhouders, dierenhouders, dierenliefhebbers en medestanders. Ze vinden dat er al genoeg zinloze slachtoffers zijn gevallen door de wolf.

'Wolven doden niet één dier waarmee ze voldoende voedsel hebben om zelf te overleven, maar slachten en verminken op brute wijze onze dieren en laten ze (half)dood achter in lijden. De zorgen, de angsten, de machteloosheid, het verdriet en de boosheid spoken elke dag en vooral in de nacht door ons hoofd', stellen de opstellers van de petitie.


Dode schapen in Heelsum

Afgelopen weekend zijn in het Gelderse Heelsum 23 schapen gedood en vier gewond geraakt. Woordvoerder Christian Jansen van BIJ12, de organisatie die wolvenaanvallen in de provincie Gelderland monitort, weet nog niet of het om een wolf of een ander roofdier gaat. Zondagmiddag heeft een taxateur DNA-monsters genomen van de schapen. Eind maart zal de uitslag bekend zijn.

Een wolvenroedel met zes jongen heeft zich gevestigd rondom Heelsum. Zondagmorgen werden de schapen vrij in de weide gehouden. Jansen bevestigt dat de schapen in de weide nauwelijks beschermd waren.

Zes jaar geleden keerde de wolf terug in Nederland. De eerste wolven vestigden zich op de Noord-Veluwe. Sinds eind 2022 komen wolven op de Zuidwest-Veluwe voor. Deze roedel reist van Planken Wambuis naar Wolfheze en Heelsum. De dieren zijn al meerdere keren gezien, zelfs binnen de bebouwde kom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer