'Veehouders missen deel erfelijke variatie door negeren infectietransmissie'

Het is mogelijk om via de fokkerij dieren te selecteren voor een hogere resistentie tegen infecties. Bij de huidige fokkerij wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat infecties worden overgedragen van dier op dier.

%27Veehouders+missen+deel+erfelijke+variatie+door+negeren+infectietransmissie%27
© Joost de la Court

Dat stelt onderzoeker Dries Hulst, die op vrijdag 1 maart op dit onderwerp hoopt te promoveren aan Wageningen University & Research (WUR). Hij meldt in zijn proefschrift dat fokkers een aanzienlijk deel van de erfelijke variatie missen door de overdracht van infecties te negeren.

Door die overdracht mee te nemen, is het vermogen om met genetische selectie de impact van infectieziekten in de veehouderij te verminderen, aanzienlijk groter dan altijd werd gedacht, verwacht Hulst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer