Snel ziekteverwekkers identificeren met PathoSense

De PathoSense-analyse identificeert met één monster alle virussen en bacteriën die een dier kunnen treffen. Zeker bij acute gezondheidsproblemen geeft de analyse snel inzicht in de ziekmakers op een bedrijf.

Snel+ziekteverwekkers+identificeren+met+PathoSense
© Burt Sytsma

Per 1 februari voert Royal GD de analyse ook uit. Nederlandse veehouders en dierenartsen hoeven daarvoor niet meer bij PathoSense in België aan te kloppen.

De 'allround'-analyse is vooral zinvol bij acuut zieke dieren omdat de uitslag weergeeft welke ziektekiemen aanwezig zijn op moment van monstername. De dierenarts kan met een gepatenteerde swab eenvoudig monsters nemen bij een grote diversiteit van aandoeningen. Een neusswab van de bovenste luchtwegen, longspoelingen van de diepere luchtwegen, een rectale swab of een swab van de darminhoud, van aangetaste weefsels of van geaborteerde foetussen of serum.

Voordeel is dat de dierenarts niet vooraf hoeft aan te geven op welke ziekteverwekkers moet worden getest. Alle aanwezige virussen en bacteriën kunnen via sequencing worden gedetecteerd. Met de technologie van Oxford Nanopore Technologies kan de PathoSense-analyse realtime een brede identificatie van virussen en bacteriën uitvoeren.

Volgens Royal GD is elkaar versterken de kracht van de samenwerking met PathoSense. Dierenartsen en veehouders kunnen optimaal profiteren van deze nieuwe diagnostische mogelijkheid en bijbehorende adviezen om de diergezondheid te verbeteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer