Maisuitlevering komt iets trager op gang

Bij het depot van Alliance in het Brabantse Nieuwkuijk werden deze week de eerste maiszaden uitgeleverd. Daarmee komt de uitlevering trager op gang dan in voorgaande jaren. Door de hoeveelheid vocht werd de najaarszaai uitgesteld en stonden de handelsmagazijnen nog vol met graanzaad.

Maisuitlevering+komt+iets+trager+op+gang
© Limagrain

Voor veredelaars is het een hele klus. Zo brengt bijvoorbeeld zaaizaadbedrijf Limagrain voor bijna 100.000 hectare zaaigoed naar de groothandel. Bij grofweg twee zakken van 50.000 zaden per hectare komt dit uit op bijna 200.000 zakken.

Ondanks de vertraging, is de maisuitlevering naar de depots nog ruim op tijd. Normaal gesproken vindt de maiszaai halverwege april plaats. In 2023 was dit als gevolg van het vochtige voorjaar zelfs iets later. Overigens kan het in de komende maanden nog flink drogen.

Op bovenstaande foto wordt een vracht van het middenvroege maisras LG 32.257 aangeleverd. 'Dit nieuwe ras is inzetbaar voor zowel snijmais als korrelmais. Vanwege zijn hoge opbrengstpotentie is het een van onze belangrijkste voorkeursrassen dit seizoen', zegt adviseur Ed Boerboom van Alliance.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer