'Paardensector onder de aandacht'

Van 31 januari tot en met 3 februari vond in de Brabanthallen in Den Bosch de KWPN-hengstenkeuring plaats. De Brabanthallen waren omgetoverd tot het absolute hoogtepunt van de Nederlandse paardensport en -fokkerij. We kijken terug op een fantastisch programma met daarin alleen het beste van de wereld van het Nederlandse sportpaard.

%27Paardensector+onder+de+aandacht%27
© Eigen Foto

Op 31 januari vond in de Brabanthallen ook de maandelijkse vergadering plaats met alle voorzitters van de sectoren binnen LTO. Een uitgelezen kans om het nuttige met het aangename te combineren en de voorzitters uit te nodigen tijdens de hengstenkeuring om hun een kijkje te geven achter de schermen van dit mooie evenement.

Ik mocht de vergadering beginnen met een toelichting op de sector, wat er in de sector speelt en hoe juist LTO haar bijdrage levert aan onze mooie sector en het behoud hiervan. Een sector die zoveel verder gaat dan paarden voor de hobby. Het is een sector die ook economisch bijdraagt. De vergelijking met de Brabanthallen was dan ook mooi gemaakt: waar vroeger de koeien in rijen stonden voor de handel, wordt de hal nu ingezet voor de beste hengsten van de wereld.

Want Nederland is een paardenminnend land. We hebben een rijke historie van fokkerij en paardensport, waardoor de sector over enorm veel kennis en kunde beschikt. De hippische sector in Nederland is internationaal hoogstaand. We zien in deze tijd van transitie verschillende agrariërs omschakelen naar een paardenhouderij in welke vorm dan ook.

We hebben een rijke historie van fokkerij en paardensport, waardoor de sector over enorm veel kennis en kunde beschikt

Marieke Toonders, voorzitter LTO-vakgroep Paardenhouderij

Al met al waren de bestuurders van de verschillende sectoren onder de indruk van de hengstenkeuring en hebben we met KWPN weer een mooi evenement neergezet. Op naar de volgende.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer