LTO kondigt Nationaal Boerencongres met Kamerleden aan

LTO Nederland houdt op donderdag 7 maart het Nationaal Boerencongres. Tijdens deze boerenmanifestatie gaan duizend LTO-leden in gesprek met landbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer.

LTO+kondigt+Nationaal+Boerencongres+met+Kamerleden+aan
© Niels de Vries

Het doel van het congres is tweeledig. Ten eerste wil LTO de zorgen overbrengen waar boeren en tuinders onder gebukt gaan. Het tweede doel is om oplossingen te bespreken waardoor het landbouwbeleid op korte termijn haalbaar en realistisch kan worden gemaakt voor de boerenpraktijk.

Er is plek voor maximaal duizend leden. Zij kunnen zich nu aanmelden. Nadere informatie over het programma maakt LTO binnenkort bekend.

'Het is crisis in de landbouw', schrijft LTO in de uitnodiging aan haar leden. De organisatie constateert dat regels en voorschriften zich opstapelen, terwijl er nog geen zicht is op de toekomstregelingen die het kabinet heeft beloofd. 'Tegelijkertijd wordt er steeds weer nieuw beleid over agrariërs uitgestort: bufferstroken, kalenderlandbouw, NV-gebieden, verlies van derogatie, stijgende loonkosten – er komt geen einde aan', schrijft LTO.


Nationaal beleid

Wat LTO betreft is er geen alternatief: de stapeling van regels moet verminderen en de praktijk moet weer centraal komen te staan. Op een aantal onderdelen kan het kabinet hieraan tegemoetkomen met nationaal beleid, maar veel zaken waardoor agrariërs in de knel zitten, vloeien voort uit Europese regels.

'De verantwoordelijkheid om binnen de Europese Unie op te komen voor de belangen van Nederland en voor onze Nederlandse boeren en tuinders ligt bij de regering en het parlement. Dat is dus ook het niveau waarop wij onze zorgen neer willen leggen en waar we het gesprek willen voeren over oplossingen om uit de beleidsklem te komen', stelt de belangenorganisatie.


Regiotour

Het LTO-bestuur gaat in een regiotour met zes bijeenkomsten verspreid over het land met leden in gesprek over het water-, bodem- en mineralenbeleid. De organisatie zoekt met leden oplossingen om het beleid meer haalbaar en realistisch te maken. De oogst van deze regiobijeenkomsten is input die op 7 maart wordt besproken met de landbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer.

Het Nationale Boerencongres wordt gehouden op een centrale plek in Nederland. Waar precies is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke Tweede Kamerleden erbij zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer