'Als je stappen zet, moeten die wel realistisch en betaalbaar zijn voor de kweker'

Het bestuur van LTO Nederland heeft Erik Stuurbrink (49) uit laanboomcentrum Opheusden benoemd tot voorzitter van de LTO-vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Hij volgt Aad Vollebregt op, die het voorzitterschap de afgelopen drie jaar vervulde.

%27Als+je+stappen+zet%2C+moeten+die+wel+realistisch+en+betaalbaar+zijn+voor+de+kweker%27
© LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Stuurbrink is opgegroeid in een ondernemersfamilie in het Gelderse Opheusden. Tot voor kort was hij eigenaar van Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen. Dit bedrijf in het Gelderse Ochten is nu in handen van zijn zoon Alberto. Zelf runt hij nu ES Expertise, een nieuwe onderneming waarmee Stuurbrink projecten in de groene sector adviseert. Daarnaast doceert hij boomteelt aan mbo-studenten vanuit het Laanboomhuis.

Als bestuurder en belangenbehartiger is Stuurbrink al jaren regionaal actief voor Tree Centre Opheusden. Afgelopen november is hij bestuurslid geworden van de landelijke vakgroep. En nu dus benoemd tot voorzitter.


Net in het bestuur en nu al voorzitter. Wat is uw drijfveer?

'Uitdagingen en kansen hebben mij gedreven om deze kans aan te grijpen. Sinds ik in het landelijke vakgroepbestuur zit, heb ik al veel goede dingen gezien. Tegelijkertijd is er ook nog veel werk aan de winkel. We kunnen er nog zoveel meer uithalen. Ik had nog met diverse vakgenoten gepraat, en zij zeiden: ‘Het landelijke voorzitterschap is iets voor jou’. Toen heb ik gesolliciteerd op de vacature.'


Wat zijn de grootste uitdagingen?

'Regionaal kun je veel zaken oppakken, maar er zijn ook zaken waarmee dat minder of niet lukt. Die moet je landelijk of Europees oppakken. Thema’s zoals water, certificering, ruimtelijke ordening en veenvrij. En als je stappen zet, moeten die wel realistisch, haalbaar en betaalbaar zijn voor de kweker.'


Wat zijn uw ambities?

'Vanuit de landelijke vakgroep ben ik inmiddels op enkele bijeenkomsten geweest. Communicatie tussen de regio’s en kringen en richting LTO landelijk kan versterkt worden, zodat we eendrachtig een vuist kunnen maken naar zaken die op ons pad komen. Met alle neuzen dezelfde kant op kijken: dat vraagt energie van alle leden, kringbestuurders en de hele vakgroep. Daarvoor ga ik mij inzetten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer