Ruim zeshonderd ondernemers komen samen in hartje Limburg

Ruim zeshonderd Limburgse ondernemers kwamen maandag af op de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemend Limburg. Dit keer was gekozen voor een locatie in hartje Limburg, het vernieuwde Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

Ruim+zeshonderd+ondernemers+komen+samen+in+hartje+Limburg
© Emine Gula

Ondernemend Limburg, bestaande uit de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB-Limburg en de LLTB, organiseert elk jaar een nieuwjaarsbijeenkomst. Thema van dit jaar was 'Doorkijk Limburgse economie, samenzijn, verbinding en humor'. Voor de bijeenkomst was een boeiend programma samengesteld.

Onder leiding van moderator Harro Schroeder betraden diverse gastsprekers het podium. Allereerst was er een woord van welkom door de drie voorzitters van de verenigingen: Ron Coenders van de LWV, Martijn van Helvert van MKB-Limburg en Thijs Rompelberg van de LLTB.

Vervolgens werd het woord gegeven aan de eerste gastspreker van de middag, Otto Raspe. Hij is professor of practice bij de Academische Werkplaats Brede Welvaart en onderzoeksleider van onderzoek naar regionale ontwikkelingen, innovatie en duurzaamheid bij RaboResearch, de onderzoeksafdeling van de Rabobank.


Veel kansen

Een van zijn conclusies is dat Limburg alle ingrediënten heeft voor een toekomstbestendige economie en er nog veel kansen liggen. Bovenal, doe het samen met alle regio's in Limburg, stelt hij. Het is volgens Raspe een gezamenlijk doel waarbij de samenwerking tussen overheden, onderwijsinstellingen en ondernemingen cruciaal is. Na zijn toelichting konden de ondernemers vragen stellen.

De tweede gastspreker van de nieuwjaarsbijeenkomst was Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB). Zij betrad het podium startend met een gezonde dosis zelfspot. Vervolgens belichtte zij vanuit haar rol als fractievoorzitter de aspecten die Limburg in het politieke spectrum raken.

Een van de onderwerpen waar Van der Plas nader op inging, was duurzaamheid in Nederland. In haar ogen is dat het behouden van de bedrijven in ons land.


Extra uitdaging

Volgens de BBB-fractievoorzitter wordt er veel van de bedrijven gevraagd en hebben zij continu te maken met opstapelingen van wetten en regelgevingen. Voor Limburg ligt daar een extra uitdaging, omdat de provincie grenst aan Duitsland en België. Dat brengt de nodige effecten met zich mee.

Na afloop van haar toelichting konden de aanwezige ondernemers ook aan Van der Plas vragen stellen.


Vrolijke noot

De nieuwjaarsbijeenkomst werd afgesloten met een vrolijk noot. Fer Kousen, ook wel de Sjpassminister van Limburg genoemd, kreeg de lachers op zijn hand door met zijn humorvolle wijze met spitsvondig taalgebruik zijn kijk op ondernemend Limburg te delen.

Aansluitend was er een gezellig samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Ondernemend Limburg kijkt terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst.


Drie verenigingen

Ondernemend Limburg bestaat uit drie verenigingen in Limburg. Dit zijn de Limburgse Werkgevers Vereniging, MKB-Limburg en de LLTB. Samen werken zij aan een zo sterk mogelijke positionering van de gezamenlijke ondernemersbelangen in Limburg. Dit doen zij voor hun leden, maar ook voor de ondernemers daarbuiten. Dit doen zij door gezamenlijk diverse acties te ondernemen. Zo heeft Ondernemend Limburg vorig jaar onder andere een manifest opgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen. Daarin werd aandacht gevraagd voor enkele gezamenlijke aandachtspunten die politieke partijen mee kunnen nemen in hun programma's.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer