Sion en Deroose Plants gaan gezamenlijk Aziatische markt beleveren

Sion Young Plants en Deroose Plants Group starten een samenwerking voor de opkweek en verkoop van Phalaenopsis voor de Aziatische markt. Aziatische kwekers moeten vanaf begin 2025 toegang hebben tot een gevarieerd assortiment van hoogwaardige orchideeën.

Sion+en+Deroose+Plants+gaan+gezamenlijk+Aziatische+markt+beleveren
© Kimberly Bakker

Door deze samenwerking krijgen kwekers in Azië vanaf 2025 toegang tot het genetica-aanbod van Sion Young Plants uit het Zuid-Hollandse De Lier. Het stekmateriaal van de Phalaenopsis is verkrijgbaar in laboratoriumbekers, plugs of halfwas planten, met keuzemogelijkheden in kleur en ras. De eerste levering van stekmateriaal in pluggentrays wordt verwacht in 2025.

’Ik kijk uit naar de samenwerking, omdat de Aziatische markt nog altijd groeiend is. Met onze genetica hebben we een onderscheidend product te bieden ten opzichte van de lokale leveranciers. Deroose heeft een breed netwerk op de Aziatische markt en is bovenal ervaren in het vermeerderen van tropische planten’, zegt Randy van Paassen, sales- en marketingmanager bij Sion Young Plants.


Deroose Plants breidt met de samenwerking ook direct het portfolio uit met Phalaenopsis van Sion Young Plants. De vermeerdering van de producten zal plaatsvinden bij Deroose Plants in het Belgische Evergem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer