Voorman Agractie na dood schapen: 'Wolfwerend raster maakt geen moer uit'

Dertien dode schapen en twee gewonde dieren. Dat trof schapenhouder Bart Kemp dit weekeinde aan na een aanval op zijn schapen in het Gelderse Otterlo. Hij is er vrijwel zeker van dat een wolf een gat groef onder een hek en tekeerging in de kudde.

Voorman+Agractie+na+dood+schapen%3A+%27Wolfwerend+raster+maakt+geen+moer+uit%27
© Dirk Hol

De schapenhouder, ook bekend als voorman van boerenorganisatie Agractie, trof in zijn kudde van 42 schapen 13 dieren aan die de aanval niet hadden overleefd. Twee dieren raakten ernstig gewond en hadden bijtwonden die moesten worden gehecht.

Kemp plaatste op X een filmpje waarbij de dode dieren nog in de wei liggen. 'Ik denk niet dat er over een paar jaar nog schapen buiten lopen. Ze gaan allemaal naar binnen', verzucht Kemp.


Aan de rand van zijn weiland vond Kemp naar eigen zeggen een duidelijk graafspoor dat onder een hek met schrikdraad door ging. 'Het bewijs dat een wolfwerend raster geen moer uitmaakt', concludeert Kemp.

Een expert van BIJ12, de organisatie die wolvenschade afhandelt, doet onderzoek om te zien of er inderdaad een wolf aan het werk is geweest.

Kemp constateert dat er dagelijks aanvallen van wolven zijn op schapen. 'Ik kreeg vanmorgen berichten uit Kootwijkerbroek.'



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer