Veiling Zaltbommel realiseert recordomzet in uitdagend jaar

Veiling Zaltbommel heeft 2023 afgesloten met een verkoopomzet van 66,5 miljoen euro. Dat is ruim 7 procent meer dan een jaar eerder. ‘De maatregelen die we hebben ingezet om kosten te besparen, werpen hun vruchten af’, reageert directeur Gerard van den Anker. ‘Nu de basis is gelegd, willen we werken aan het verder uitbouwen van de meerwaarde van de veiling.’

Veiling+Zaltbommel+realiseert+recordomzet+in+uitdagend+jaar
© Veiling Zaltbommel

In het voorjaar was de markt onrustig door hoge energieprijzen, geeft Van den Anker aan. ‘De bijzondere weersomstandigheden in het voor- en najaar hebben niet geholpen om te kunnen profiteren van bijvoorbeeld volumegroei in de productgroep aardbeien.’ Bij normale omstandigheden zou Veiling Zaltbommel een groei gerealiseerd hebben van ruim 10 procent, meldt hij. ‘Dat biedt uiteraard perspectief voor de toekomst.’

Vooral over de resultaten van de digitale veilingklok is Van den Anker te spreken. Er werd een groei van ruim 16 procent gerealiseerd ten opzichte van 2022. ‘Het nieuwe jaar staat in het teken van het toevoegen van nieuwe klanten aan de digitale klok. Begin maart verwachten we live te kunnen gaan met deze groep. Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag, zoeken we telers in verschillende productgroepen die hun product willen aanbieden op de klok.’


Groei in areaal en assortiment

Doordat veel nieuwe telers de veiling in 2023 hebben gevonden, is het areaal en assortiment gegroeid. Zowel in de breedte als in volume. Volgens Van den Anker komt dit onder meer door de mogelijkheden van SIG&F. ‘Die spreken telers aan. De aanwas van nieuwe kopers uit binnen- en met name buitenland maakt dat wij verwachten een structurele groei te kunnen blijven realiseren.’


De recordomzet biedt ook mogelijkheden om weer voorzichtig te investeren. ‘De maatregelen die we hebben ingezet om kosten te besparen, werpen hun vruchten af. We blijven zuinig op de centjes, maar schuwen investeringen niet die ons helpen om in de toekomst te kunnen blijven groeien. De basis is nu gelegd. Nu kunnen we de meerwaarde van de veiling verder uitbouwen’, besluit Van den Anker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer