Tuinbouwveiling Zaltbommel komt met digitale veilingklok

De coöperatieve tuinbouwveiling in Zaltbommel is bezig met de voorbereidingen voor het introduceren van een digitale veilingklok. Via dit systeem kan de veiling in de toekomst werken aan een ruimere verkoop van groenten en fruit via een digitaal portaal. Het nieuwe kloksysteem is rond februari van 2023 operationeel.

Tuinbouwveiling+Zaltbommel+komt+met+digitale+veilingklok
© Veiling Zaltbommel

Volgens directeur Gerard van den Anker blijft Veiling Zaltbommel als altijd veilen op kavels. 'Iedere teler heeft zijn nummer en producten met een passende prijs voor zijn onderscheidende product. Ondertussen merken we dat er uit Nederland, België en Duitsland interesse is voor een digitale klok van Veiling Zaltbommel. Dit geldt zowel voor de telers als de kopers.'

De veiling is al druk bezig om kopers en telers die geïnteresseerd zijn in het nieuwe veilproces in te schrijven, vertelt Van den Anker. De veilingdirecteur noemt het opvallend dat er ook vanuit de markt brede belangstelling is om voorverkopen digitaal in de markt te zetten.


'Het feit dat andere marktpartijen juist stoppen met de veilingklok geeft Veiling Zaltbommel een extra boost. Ook deze klokkopers en kloktelers van elders vinden bij ons onderdak en zijn van harte welkom', stelt Van den Anker. Afzetorganisatie Fruitmasters in Geldermalsen maakte vorige week nog bekend te gaan stoppen met de klokverkoop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer