Waterschap organiseert bezemactie om daak op dijken te verwijderen

Doordat het water in de provincie Overijssel langzaam terugzakt, komt het waterschap Drents Overijsselse Delta steeds meer daak tegen op de dijken. Dit is drijfvuil dat meestroomt met het hoge water. Om schade aan de grasmat te voorkomen, organiseert het waterschap een bezemactie.

Waterschap+organiseert+bezemactie+om+daak+op+dijken+te+verwijderen
© ZLTO

Daak is volgens het waterschap een brede term. 'Het kan van alles zijn: van boomstammen tot riet en vergeten gymschoenen, we komen het allemaal tegen. Grote objecten halen we direct weg, omdat die de dijk in korte tijd kunnen beschadigen. Als er een boomstam tegenaan drukt, kan er een gat ontstaan in de dijk. Daarom halen wij die snel weg’, staat in een liveblog van Drents Overijsselse Delta.

Riet dat meespoelt met het hoge water is een andere bron van drijfvuil. Hoewel het verwijderen van riet niet meteen nodig is, ontneemt het op de lange termijn zuurstof voor de grasmat. Om schade aan de grasmat te voorkomen, organiseert het waterschap in het voorjaar een bezemactie op de dijken. Ook worden dan kleinere hoeveelheden drijfvuil verwijderd.

De bezemactie moet ervoor zorgen dat de grasmat van de dijken voldoende kan versterken en dat de dijken in goede staat blijven tijdens hoogwateromstandigheden zoals deze weken.

In voorgaande jaren is er ook al een bezemactie geweest om daak te verwijderen na een periode met hoogwater.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer