Aantal koeien in Duitsland neemt af met 2,5 procent

Het aantal koeien in Duitsland is in 2023 met 2,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Zentrale Milchmarkt Berichterstattung (ZMB) waar het Duitse landbouwvakblad Top Agrar over bericht. Het aantal koeien per bedrijf nam toe. Een Duits melkveebedrijf heeft nu gemiddeld 73,4 koeien.

Aantal+koeien+in+Duitsland+neemt+af+met+2%2C5+procent
© Twan Wiermans

Eind november waren er in Duitsland 3,713 miljoen melkkoeien. De daling van het aantal koeien gaat sneller dan het jaar ervoor. In 2022 nam het aantal koeien af met 0,6 procent. Waarschijnlijk ging de daling toen minder snel door de hoge melkprijzen. In november 2023 waren er 50.581 melkveebedrijven in Duitsland. Dat is 4,4 procent minder dan een jaar eerder.

Het aantal melkkoeien is in alle deelstaten gedaald. De sterkste daling van het aantal koeien was met 4,5 procent in de deelstaat Sleeswijk-Holstein in het uiterste noorden van Duitsland, tegen de Deense grens aan. In de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren nam het aantal koeien het minst af met 1,4 procent.

De zwakste daling werd opgetekend in Mecklenburg-Voor-Pommeren, met een daling van 1,4 procent. Ook in Baden-Württemberg, Beieren en Noordrijn-Westfalen is het aantal koeien minder sterk gedaald dan gemiddeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer