Melkprijs Eko-Holland in december op hetzelfde niveau

De biologische zuivelcoöperatie Eko-Holland houdt ook in december de melkprijs op gelijk niveau. Al sinds juni ontvangen leden van de coöperatie 61,50 euro per 100 kilo voor hun biologische melk. Voor biologisch-dynamische melk wordt 66,50 euro betaald.

Melkprijs+Eko%2DHolland+in+december+op+hetzelfde+niveau
© Fotografie Twan Wiermans

Bovengenoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk, met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteit- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen. De biologisch-dynamische melkprijs ligt sinds begin dit jaar standaard 5 euro per 100 kilo hoger ligt dan de biologische melkprijs.

Andere afnemers van biologische melk lieten hun prijzen voor december wel iets stijgen. Bij FrieslandCampina stijgt de garantieprijs voor biologische melk in december met ruim 2 euro naar 56,02 euro (bij 3,58 procent eiwit en 4,45 procent vet). De biologische melkprijs van Arla stijgt deze maand met 1 euro naar 49,28 euro voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit.

De prijs voor biologische melk van A-Ware stijgt in december met 2,50 euro naar 57,89 euro per 100 kilo bij de standaardgehaltes (4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit).Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer