Brabantse telers bijgespijkerd over smartfarming

Tweeduizend Brabantse telers kunnen een jaar lang een opleiding volgen over Smart Farming. De provincie Noord-Brabant verleent hiervoor een subsidie van bijna 200.000 euro, het project loopt tot en met 2025.

Brabantse+telers+bijgespijkerd+over+smartfarming
© Frits Huiden

Akkerbouwers en telers kunnen de opleiding volgens via het platform Smart Farming Academy. Hier staat digitalisering, data-gebruik en precisielandbouw in de akker- en tuinbouw centraal. VDBorne Campus is initiatiefnemer van het platform in samenwerking met BodemUp en de onderwijsinstellingen HAS, Curio en Yuverta.

De Smart Farming Academy speelt in op verschillende behoeften onder akker- en tuinbouwers. In de training leren ze bijvoorbeeld hoe je de data op je bedrijf nauwkeurig kunt verzamelen en wat je er vervolgens mee kunt doen. Ook krijgen ze handvatten over hoe je met precisielandbouw duurzamer kunt gaan werken en een grotere opbrengst halen.

Verder leert de teler keuzes maken tussen de vele mogelijk teeltmaatregelen. En ten slotte is er behoefte om als teler te leren samenwerken met andere belanghebbenden in een gebied. Data en precisielandbouw zijn belangrijk om afspraken met partners in een gebied te borgen.

De opleiding bestaat uit e-learning, het lesmateriaal wordt dus aangeboden via de computer. Ook zijn er een aantal bijeenkomsten gepland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer